image

Den arkitektoniske idé udtrykker sig en organisk formet bygningsstruktur, der omslutter et stort glasoverdækket atrium. Den ikoniske form frigør sig fra de eksisterende bygningers geometri og vil opleves som et nyt markant landmark i campusområdet.

Det glasoverdækkede atrium bliver universitetets dynamiske samlingspunkt, som vil syde af aktivitet døgnet rundt. Her mødes man mellem forelæs-ningerne og samles uanset vejret året rundt. Fra atriet har man direkte adgang til alle studiefaciliteter, som er organiseret omkring atriet. Gangbroer, trapper og elevatorer sikrer optimal tilgængelighed, og fritstående auditorier tilfører atriet variation og rumlige oplevelser.

De eksisterende bygninger i universitetsområdet er karakteriseret af røde teglfacader kombineret med brugen af kobber, lyse natursten, granit og træ. Vi ønsker at bygge videre på den gedigne materiale-holdning, så hele campusområdet vil opleves homogent, tidløst og kvalitetspræget. De kurvede facader udformes med markante kobberbeklædte profiler og glaspartier i stueplan. Kobberprofilerne vil med deres dybde og rige stoflighed danne en karakterfuld kontrast til de røde teglfacader, og hermed fremhæves den arkitektoniske stemning,
som præger hele campusområdet.


Bygherre: Aalto University
År: 2012 – Åben international arkitektkonkurrence
Areal: 51.000 m2
Arkitekt: NOBEL arkitekter

Aalto University
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt #1#2#3#4#5#6
Tilbage
Tilbage