image

NOBEL arkitekter deltog i foråret 2009 i en indbudt konkurrence om en ny lejrbebyggelse med navnet ”Det ny Ingeborg" for Hvidovre FDF. Forslagets motto er: "om bålet samles vi nu i klynge". Det ny Ingeborg er en nutidig tolkning af den traditionelle lejrform, hvor de særlige værdier, der knytter sig til lejrlivet, føres videre i enkle og tidløse rammer.

Lejrgrunden er beliggende nord for Frederikssund med en enestående udsigt over Roskilde Fjord. Projektet er bygget op af flere bygningsmæssige elementer, som er samlet omkring en fleksibel aktivitetszone, der inviterer til samvær og udfoldelse. Grænserne mellem inde og ude ophæves i dette nyskabende rum, og der åbnes op for kreativitet på kryds og tværs af lejren.

Det ny Ingeborg skal fungere som en ”lejr i børne-højde”, hvor alt fra vinduernes placering til aktivitets-zonens udformning er tilpasset børn og unge. Med bygningens enkle arkitektoniske fremtoning og det tætte samspil med landskabet ønsker vi, at lejren skal fremstå som et nytænkende bud på en moderne og fremtidssikret lejr til glæde for børn, unge og voksne.


Bygherre: Hvidovre FDF
År: 2009 – Indbudt arkitektkonkurrence
Areal: 590 m2
Arkitekt: NOBEL arkitekter

Hvidovre FDF
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt #1#2#3#4#5#6
Tilbage
Tilbage