image

Tartu er Estlands næststørste by. Under 2. verdenskrig blev store del af byen bombet, og de ødelagte områder omkring floden Emajõgi blev hovedsageligt omdannet til byparker. Overfor den centrale del af byen ligger Holmi Kvartal, som oprindeligt var en integreret del af byens centrum. I 60’erne blev der opført en restaurant på det grønne areal ud mod floden. Tiden er løbet fra dette sted, og byen ønsker at området udvikles og knyttes sammen med byens centrum.

Konkurrenceprojektet er opdelt i fire karreer, der i størrelse og proportioner følger byens skala. En fremtidig fodgængerbro over floden tegner en diagonal bevægelse gennem bebyggelsen og skaber forbindelse på tværs af floden. I underetagerne indrettes der butikker og restauranter, mens de øvre etager indrettes med en kombination af boliger og kontorer.

De klart definerende gade- og pladsrum samt de nye funktioner understøtter et aktivt og moderne byliv. En del af området bevarer sin grønne karakter, og langs Emajõgi etableres der en promenade med mulighed for udendørs servering og bymæssige aktiviteter. Bebyggelsen fremstår med et robust og fleksibelt fodaftryk, som kan danne grundlag for den fremtidige udvikling af området.


Bygherre: Tartu by
År: 2017 - Åben arkitektkonkurrence
Motto: Yin ja yang
Areal: ca. 55.000 m2
Arkitekt: NOBEL arkitekter

Tartu - Holmi Kvartal
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt #1#2#3#4#5#6
Tilbage
Tilbage