image

Norges Tekniske- og Naturfaglige Universitet NTNU udskrev i 2016 en åben international konkurrence om udformningen af den fremtidige udbygning af universitetet i Trondheim. Projektets idé er at skabe en bymæssig fortætning ved at tilføje en række mindre og arkitektonisk klart definerede bygningsenheder, der nænsomt knytter det eksisterende universitet og den nuværende bystruktur sammen til en velfungerende og attraktiv campus.

Det enkle koncept betyder, at der kan udbygges fleksibelt mellem universitetet og byen samtidig med at det værdifulde parkområde, som omkranser universitetet, kan bevare sin herlighedsværdi. De nye bygninger placeres strategisk i forhold til den nuværende universitets- og bystruktur, og vil hermed skabe nye knudepunkter i byen og optimere det eksisterende interne netværk.

Universitetet og byen smelter sammen til en samlet organisme, der vil summe af liv og international stemning omkring den centrale rambla. Korte gang- og cykelafstande samt en effektiv kollektiv transport sikrer hurtig kommunikation mellem de forskellige studie- og forskningsmiljøer samt de omkringliggende studieboliger – ”Terningerne er kastet”.


Bygherre: NTNU i Trondheim - Norge
År: 2017 – Åben international konkurrence
Areal: 120.000 m2
Arkitekt: NOBEL arkitekter

NTNU - Masterplan
Kontakt Projekter Tegnestuen Aktuelt #1#2#3
Tilbage
Tilbage